Programul de Burse Stefan Banach  2021/2022!

Ambasada Republicii Polone la Chișinău informează, că Agenția Națională pentru Schimb Academic din Polonia a anunțat concursul de selecție a candidaților pentru Programul de Burse Stefan Banach – anul academic 2021/2022.

Programul de Burse Stefan Banach este un program al Agenției Naționale pentru Schimb Academic, care permite cetățenilor țărilor în curs de dezvoltare să urmeze studii (în limba polonă sau engleză) la universități publice și private aflate în subordinea Ministerului Educației și Științei al Republicii Polone.

Este o inițiativă comună a Ministerului Afacerilor Externe al RP, Educației și Științei al Republicii Polone și Agenției Naționale pentru Schimb Academic implementată în cadrul Programului polonez de asistență pentru dezvoltare. Programul de burse Ștefan Banach își propune să sprijine dezvoltarea socio-economică a țărilor în curs de dezvoltare prin creșterea nivelului de instruire și calificări profesionale. Oferta de burse în cadrul programului Stefan Banach este direcționat către următoarele țări: Albania, Angola, Argentina, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Muntenegru, Etiopia, Filipine, Georgia, India, Indonezia, Irak, Iran, Iordania, Kazahstan, Kenya, Columbia, Kosovo, Liban, Macedonia de Nord, Mexic, Republica Moldova, Nigeria, Palestina, Peru, Africa de Sud, Senegal, Serbia, Tanzania, Tunisia, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam.

Programul oferă cetățenilor străini posibilitatea a face studii în domeniile științelor tehnice și inginerești, agriculturii, precum și științe naturale și exacte.

Cetățenii statelor din Europa, Caucazul de Sud și Asia Centrală pot face studii și in domeniile umaniste și sociale, cu excepția studiilor filologice în limba maternă a țării de origine a beneficiarului.

 Cererile candidaților pot fi expediate până în data de  21 iunie 2021, ora 15:00 (ora Varșoviei).

Cei interesați să participe la program urmează să trimită aplicațiile prin sistemul TIC al NAWA. Informații detaliate, inclusiv anunțuri de recrutare, documente necesare etc. sunt disponibile la https://nawa.gov.pl/studenci/studenci-zagraniczni/program-stypendialny-im-stefana-banacha   

Întrebări suplimentare cu referire la Program puteți adresa la email-ul: banach@nawa.gov.pl

Distribuie acest articol