Titlul onorific de „Doctor Honoris Causa” conferit E. S. Bartłomiej Zdaniuk

Contribuția substanțială a domnului profesor universitar, doctor habilitat, E. S. Bartłomiej Zdaniuk, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Polone în Republica Moldova, la dezvoltarea învățământului, promovarea științei și a valorilor educațional-spirituale la nivel internațional, a fost valorificată și înalt apreciată de Senatul Universității de Stat din Moldova, care i-a acordat în data de 25 mai 2021, titlul onorific de „Doctor Honoris Causa”.

Valentina Prițcan, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale și Lidia Pădureac, prim prorector pentru activitatea didactică a Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi (USARB) au participat în cadrul ședinței solemne a Senatului USM, la invitația E. S. Bartłomiej Zdaniuk, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Polone în Republica Moldova. A fot un bun prilej de exprimare a gratitudinii pentru colaborarea eficientă cu USARB și înaltă prețuire pentru proiectele relevante implementate de USARB cu universități din Republica Polonă, cu contribuția nemijlocită a E. S. Bartłomiej Zdaniuk, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Polone în Republica Moldova, bursier Erasmus, în internaționalizarea proceselor universitare!

În anul 2014, Valentina Prițcan, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, l-a selectat pe Bartłomiej Zdaniuk, angajat al Universității din Varșovia, Polonia, pentru a beneficia în USARB de bursa de mobilitate academică internațională, oferită de proiectul WEBB, programul european Erasmus Mundus. După realizarea stagiului de mobilitate a fost susținută teza de doctor habilitat dedicată unor aspecte de consolidare a statului în Republica Moldova.  Astăzi,  E. S. Bartłomiej Zdaniuk, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Polone în Republica Moldova, nu este doar un excelent diplomat, dar și om de știință, profesor universitar, poliglot, patriot al Poloniei și un mare prieten al țării noastre.

Excelenţa Sa, Domnul Ambasador Bartlomiej Zdaniuk, s-a născut la data de 8 noiembrie 1975. A urmat studiile la Institutul de Științe Politice din cadrul Universității din Varșovia, pe care l-a absolvit în anul 1999. După absolvire și-a început activitatea academică la Alma mater. Obținând o bursă anuală, a studiat, de asemenea, la Institutul de Studii Politice din Paris (2000-2001). În anul 2003 a susținut teza de doctorat dedicată problemei reprezentativității în alegerile parlamentare din Franța din perioada 1789-1914. În anul 2016 a obținut gradul științific de doctor habilitat în domeniul științelor politice. Teza de doctor habilitat a vizat aspectele legate de consolidarea statului în Republica Moldova

Felicitări, Excelență Bartlomiej Zdaniuk pentru titlul onorific de Doctor Honoris Causa al USM!

Felicitări, Universitatea de Stat din Moldova pentru decizia de conferire a înaltului titlu onorific de Doctor Honoris Causa E.S. Domnului Bartlomiej Zdaniuk!

Felicitări, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, pentru un bursier Erasmus de excepție și pentru colaborare eficientă cu Republica Polonă!

Distribuie acest articol