USARB a participat la Concursul Naţional SMART al ideilor de afaceri

În perioada 20-21 septembrie 2021, Academia de Studii Economice a găzduit Concursul Naţional SMART al ideilor de afaceri, cu participarea studenților universităților partenere: USARB, ASEM, UASM, ONG Impuls, VUM (Bulgaria).

Evenimentul a fost organizat de către ASEM în cadrul proiectului SMART –585620-EPP-1-2017-1- EL-EPPKA2-CBHE-JP Fostering university-enterprise cooperation and entrepreneurship of students via SMART Caffes, cofinanțat de programul ERASMUS+ al Uniunii Europene.

Echipa USARB a fost reprezentată la Concurs de către Ana Vacari, Ana-Maria Cebotari, Nicolae Zara, Vadim Halupenco, David Porcescu, Dan Branașco, Andreea Foca, Andreea Dobic, Doina Ursachi, Natalia Negru, beneficiari ai Școlii de antreprenoriat ,,Fii SMART cu USARB”, fiind însoțiți de către de membrii echipei de implementare a proiectului SMART din USARB: Valentina Prițcan, prorector, dr., conf. univ., coordonator instituțional al proiectului SMART,  Natalia Branașco, dr., conf. univ., Catedra de Științe economice, Victoria Postolachi, dr., conf. univ., Catedra de Științe economice, Eugenia Foca, lect. univ., Catedra de Științe ale educației, Ludmila Raciula, lect. univ., Catedra de filologie engleză și germană, dar și de membrii juriului- Corina Nichitcin, lector universitar, Catedra de științe economice a USARB și Stela Pripa, Viceadministrator in educație, cercetare și inovare, Zona Economica Libera “Balti”

În prima zi a Concursului participanţii au beneficiat de activități de training și mentorat pentru pregătirea prezentărilor publice a ideilor de afaceri. În a doua zi a evenimentului au fost desemnați câștigătorii Concursului Național SMART SMART al ideilor de afaceri! Felicitări tuturor studenților pentru idei inedite!

Membrii juriului, format din antreprenori și cadre didactice au avut sarcina să evalueze peste 20 idei de afaceri inedite și inspirate.

Grație generozității sponsorului VideoSecurity dar și rezultatelor obținute în urma evaluărilor au ridicat trofeele:

–          Locul 1 ”Nicky’s Modeling School” Bugan Nicoleta, ASEM – 5000 lei;

–          Locul 2 ”Deschiderea unei librării” Ana-Maria Cebotari, USARB – 3000 lei;

–          Locul 3 ”Confecționarea jucăriilor din materiale eco” (lemn) Nicolae Zara, USARB – 2000 Lei

Premiile speciale au fost oferite de Microinvest pentru următoarele idei de business:

–          Crearea unei platformei de recommerce, prin care orice persoana poate cumpăra, vinde sau dona bunurile personale pe care nu le mai folosește – Ana-Maria Gaidarji, ASEM – 5000 lei;

–          Deschiderea unei cafenele de tip librărie – Doina Ursachi, USARB – 5000 lei;

–          Producerea și comercializarea cătinei ecologice – Alexandra Bîcu, UASM – 5000 lei.

Mulțumim, ASEM, UASM, ONG Impuls, VUM (Bulgaria) pentru parteneriat eficient! Mulțumim VideoSecurity, Microinvest pentru valorificarea și premierea ideilor de

business a tinerilor!

Pentru a cunoaște mai multe despre proiectul SMART, accesați:

Distribuie acest articol