Vizita consorțiului proiectului SMART la SUA Link System- Compania de marketing digital IT

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți a găzduit în perioada 4-8 octombrie 2021, reuniunea finală a proiectului SMART –585620-EPP-1-2017-1- EL-EPPKA2-CBHE-JP Fostering university-enterprise cooperation and entrepreneurship of students via SMART Caffes, co-finanțat de programul ERASMUS+ al Uniunii Europene.  La eveniment au participat reprezentanți ai ecosistemului antreprenorial, Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Zonei economice liberă „Bălți”, grupului DRÄXLMAIER, ACETI, Oficiilor Naționale Erasmus+ din Armenia, Belarus și Moldova, instituțiile partenere din proiectul SMART:

  • Universitatea Elenă Internațională, Salonic, Grecia;
  • Universitatea de Stat din Limbi și Științe Sociale din Erevan Brusov, Erevan, Armenia;
  • Universitatea de Stat din Gavar, Armenia;
  • Universitatea de Comerț și Economie a Cooperației de consum din Gomel, Belarus;
  • Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți;
  • Academia de Studii Economice a Moldovei, Chișinău, Moldova;
  • Universitatea Agrară de Stat din Moldova,
  • ONG ,,Impuls”.

În data de 5 octombrie a fost explorat ecosistemul antreprenorial din Bălți și partea de nord a Moldovei, prin organizarea vizitei la SUA Link System – Compania de marketing digital IT care dezvoltă software și oferă strategii de branding pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Doamna Ana Spinu, administratorul SUA Link System Bălți, Moldova, a menționat că USA Link System, fondată în Statele Unite în 2004, este o companie internațională de IT și marketing digital, care dezvoltă software și oferă strategii eficiente de branding pentru întreprinderile mici și mijlocii. În prezent, compania are filiale în mai multe țări, inclusiv: India, Filipine și Republica Moldova. Sediul central din Moldova a fost deschis în 2013, în orașul Bălți. Astăzi, biroul are aproximativ 50 de angajați, care lucrează în echipe și departamente. Compania oferă creștere profesională celor specializați atât în ​​IT, cât și în marketing digital.

Reprezentanții universităților din Moldova, Armenia, Belarus au prezentat rezultatele proiectului SMART, au scos in evidență necesitatea și semnificația colaborării universităților cu sectorul de business, industria, importanța susținerii start-up-urilor studențești. 

Doamna Ana Spinu, administratorul SUA Link System Bălți, Moldova, a remarcat că Compania SUA Link System este una interactivă, are multiple colaborări și parteneriate, iar unul dintre primele acorduri de parteneriat a fost cel încheiat cu Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, fiind și sponsor al competițiilor municipale și olimpiadelor, organizate de USARB. De asemenea, obiectivul principal este dezvoltarea IT în regiunea de nord a Republicii Moldova.

Reprezentanții universităților din Moldova, Armenia, Belarus au prezentat propriile experiențe de colaborare cu companiile, au accentuat rolul universitaților în cultivare talentelor, modul in care cooperarea industrie-universtăți consolidează pregătirea practică a studenților. Doamna Ana Spinu, administratorul SUA Link System Bălți, Moldova, a remarcat că compania este internațională, promovează diversitatea și incluziunea. Incluziunea ia în considerare modul în care oamenii simt și experimentează munca în timp ce sunt în companie.

Echipa de implementare a proiectului SMART din USARB au împărtășit cunoștințe, expertiză și resurse pentru a ajuta partenerii să își extindă activitățile, ideile, să se orienteze spre piața regională și globală, fiind reprezentată de Valentina Prițcan, prorector, conf. univ., dr., coordonator instituțional al proiectului SMART și Mircea Petic, conf. univ., dr., șeful Catedrei de matematică și informatică, Director executiv ACETI. 

Mai multe detalii despre proiectul SMART găsiți pe:

Mai multe detalii despre aici

Facebook

Web page:  http://moldova.usalinksystem.com

Distribuie acest articol