Bursele DAAD pentru studenți, masteranzi, doctoranzi și cadre didactice din cadrul instituțiilor de învățământ superior.

În data de 14 octombrie 2021, Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) a prezentat la Universitatea de Stat „Alecu Russo“ din Bălți bursele DAAD pentru studenți, masteranzi, doctoranzi și cadre didactice din cadrul instituțiilor de învățământ superior.

Studenții și cadrele didactice au beneficiat de o sesiune informativă online referitor la oportunitățile de susținere a educației și cercetării universitare oferite de Serviciul German de Schimb Academic DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst), care promovează schimbul internațional de studenți şi cercetători prin oferirea informațiilor despre oportunități de studii în Germania.

Doamna Valentina PRIȚCAN, prorector pentru activitatea științifică şi relații internaționale, a venit cu mesaje de salut și de gratitudine pentru Dr. Josef SALLANZ, menționând semnificația aportului adus de Serviciul german de schimb academic în susținerea cercetării universitare și mobilităților academice

Domnul Dr. Josef SALLANZ, Lector DAAD și asistenta DAAD Kathrin Schöberl a prezentat studenților și cadrelor didactice a USARB oferta DAAD pentru anul universitar curent, punând în valoare efectele schimbului internațional de studenți și cercetători.

Evenimentul a fost moderat de șefa catedrei de filologie engleză și germană dr., conf. univ. Oxana Chira.

Studenții USARB, beneficiari de burse DAAD, Daniela CucereavîiAna BerezovschiOlesea Dreglea au prezentat experiențele lor de succes din stagiile avute în anul universitar 2021-2022. Experiențele inedite, certificatele de participare, pozele de grup semnificative au captivat publicul.

Serviciul german de schimb academic (DAAD) este cea mai mare organizație pe plan mondial care sprijină schimbul internațional de studenți și cercetători. Pe lângă consultanța cu privire la programele de burse, DAAD organizează un număr semnificativ de manifestări culturale, informative și de formare (prezentări de carte, conferințe, seminare etc.).

Mai multe detalii despre DAAD și Lectoratul DAAD din Chișinău găsiți aici:
Informații suplimentare cu privire la studii în Germania:
 
 
 
 
Distribuie acest articol