ZIUA EUROPEANĂ DE LUPTĂ

ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE FIINŢE UMANE

 În data de 22 octombrie 2021, în cadrul Facultății de drept și științe sociale a fost organizată Masa rotundă dedicată ZILEI EUROPENE DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE FIINŢE UMANE, care începând cu anul 2007, anual, este marcată la data de 18 octombrie. Evenimentul s-a realizat în cadrul Campaniei naționale ,,Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane “ desfășurată în perioada 18-25 octombrie 2021.

Comunicările au fost prezentate de: Lidia PĂDUREAC, dr., conf. univ., Prim-prorector pentru activitatea didactică USARB: Abuzul și exploatarea umană în retrospectivă istorică; Natalia BORDEI, Procuror, Procuratura mun. Băți: Prevenirea infracțiunilor de Trafic al ființelor umane; Vitalie RUSU, dr., conf. univ., Decan al Facultății de drept și științe sociale: Colaborarea internațională în materia prevenirii și combaterii Traficului de ființe umane. Masa rotundă a fost moderată de șef int. al Catedrei de științe socioumane și asistență socială, asist. univ. Olga JACOTA-DRAGAN.

Activitatea a avut drept scop creşterea gradului de informare și conştientizare al studenților de la specialitățile Istorie și educație civică și Asistență socială despre fenomenul traficului de fiinţe umane.

Distribuie acest articol