FESTIVALUL DE FILM ȘI CULTURĂ EUROPEANĂ în USARB!

Invităm studenții și personalul academic al USARB la FESTIVALUL DE FILM ȘI CULTURĂ EUROPEANĂ!

24 mai, ora 11.30, Sala Polivalentă a USARB. Documentarul „Mariupolis”, oferit de Ambasada Lituaniei în Republica Moldova!

Orașul de o jumătate de milion de locuitori așteaptă un război: pentru unii este un prilej de luptă, pentru alții este cel mai bun moment pentru a repara pantofi și a repeta noi piese de teatru.

Filmul este un omagiu adus regizorului Mantas Kvedaravičius, care a fost ucis în Ucraina în timp ce lucra la un alt documentar despre Mariupol, în data de 2 aprilie 2022.

25 mai, ora 11.30, Sala Polivalentă a USARB. Filmul „Întregalde”, oferit de Ambasada României în Republica Moldova și ICR Chișinău!

Sinopsis: Întregalde spune povestea a trei prieteni care se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul, unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, ideile lor despre empatie și generozitate încep să se clatine.

 

 

Distribuie acest articol