Activități dedicate Zilelor Europei în USARB! Festivalul de Film şi Cultură Europeană!

În data de 24 mai 2022, studenții Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi și elevii Colegiului Pedagogic ,,Ion Creangă” din Bălți, subdiviziune a USARB, au vizionat documentarul „Mariupolis”, oferit de Ambasada Lituaniei în Republica Moldova!

Orașul de o jumătate de milion de locuitori așteaptă un război: pentru unii este un prilej de luptă, pentru alții este cel mai bun moment pentru a repara pantofi și a repeta noi piese de teatru.

Filmul este un omagiu adus regizorului Mantas Kvedaravičius, care a fost ucis în Ucraina în timp ce lucra la un alt documentar despre Mariupol, în data de 2 aprilie 2022.

Documentarul „Mariupolis” a fost vizionat de circa 180 de tineri, prezenți la evenimentul găzduit de sala Polivalentă a USARB. Mulțumim, pe această cale, Ambasadei Lituaniei în Republica Moldova pentru omagiul adus regizorului Mantas Kvedaravičius și promovarea păcii.

Solidaritatea pentru pace este și rămâne prioritate!

Evenimentul a fost organizat de Departamentul de Relații Internaționale, cu suportul administrației facultăților USARB, administrației Colegiului Pedagogic ,,Ion Creangă” din Bălți, în rezultatul parteneriatului eficient cu Delegația UE în Moldova, Ambasada Lituaniei în Republica Moldova și a proiectului “Visibility of EU and EU Assistance in the Republic of Moldova în 2022”, cu scopul de a prezenta și promova valorile europene în mediul academic.

 

Distribuie acest articol