Festivalul de Film şi Cultură Europeană în USARB!

În data de 25 mai 2022, studenții Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi și elevii Colegiului Pedagogic ,,Ion Creangă” din Bălți, subdiviziune a USARB, au vizionat filmul „Întregalde”, oferit de Ambasada României în Republica Moldova și Institutul Cultural Român (abreviat ICR) la Chișinău!

Sinopsis: Întregalde spune povestea a trei prieteni care se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul, unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, ideile lor despre empatie și generozitate încep să se clatine.

Documentarul „Mariupolis” a fost vizionat de circa 180 de tineri, prezenți la evenimentul găzduit de sala Polivalentă a USARB. Mulțumim, pe această cale, Ambasadei României în Republica Moldova și ICR pentru oportunitatea de vizionare a filmului, cultivarea și promovarea valorilor!

Solidaritatea pentru pace și valorile europene sunt și rămân prioritate!

Evenimentul a fost organizat de Departamentul de Relații Internaționale, cu suportul administrației facultăților USARB, administrației Colegiului Pedagogic ,,Ion Creangă” din Bălți, în rezultatul parteneriatului eficient cu Delegația UE în Moldova, Ambasada României în Republica Moldova, Institutul Cultural Român la Chișinău și a proiectului “Visibility of EU and EU Assistance in the Republic of Moldova în 2022”, cu scopul de a prezenta și promova valorile europene în mediul academic.

Distribuie acest articol