Oportunitate pentru studenții USARB

de la specialitatea Jurnalism și procese mediatice

Asociația Presei Independente (API) anunță înregistrarea participanților la școala de vară cu genericul „Diversitate și toleranță în mass-media”. Evenimentul se va desfășura în afara Chișinăului, în perioada 9-13 august 2022. Transportul din Chișinău, cazarea și alimentarea sunt asigurate de organizatori. De asemenea, cheltuielile pentru deplasarea spre Chișinău, la fel, vor fi restituite.

În cadrul școlii de vară studenții vor învăța cum să abordeze în mass-media subiectele despre toleranță și nediscriminare. Activitățile sunt îndreptate pentru a încuraja și abilita viitorii jurnaliști să contribuie eficient la minimalizarea stereotipurilor față de grupurile vulnerabile și marginalizate și acceptarea acestora de societate.

Programul va include mai multe ateliere practice și sesiuni de discuții care vor dezvolta abilitățile jurnaliștilor de a realiza materiale complexe despre grupurile vulnerabile și beneficiile diversității și incluziunii. De asemenea, participanții vor avea posibilitatea să discute cu experți în domeniul drepturilor omului, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale care promovează drepturile grupurilor vulnerabile și persoanelor dezavantajate.

Trainerii media și experții în domeniul drepturilor omului vor aborda mai multe subiecte, printre care: 

— cum abordăm în materialele de presă subiectul vulnerabilității unor grupuri sau persoane marginalizate;
— deontologia profesională și rolul mass-media de a promova diversitatea, toleranța și incluziunea socială. 

De asemenea, experții le vor oferi sprijin participanților la documentarea și realizarea materialelor jurnalistice care reflectă aceste teme.

Doritorii de a participa la program (cu prezență fizică) sunt rugați să transmită un mesaj de confirmare pe adresa doina.furculita@api.md.

Atenție, locurile sunt limitate!

Notă: prin înscrierea la program, solicitanții își asumă obligația, în cazul în care vor fi selectați, să documenteze și să realizeze în perioada desfășurării programului, cel puțin un articol la tema diversității și incluziunii.

_______________________________________________________

Școala de vară este organizată în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II”, finanțat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia, componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament”

 

Distribuie acest articol