Un nou bursier al Programului Fulbright în USARB

Comunitatea academică a USARB va beneficia de noi oportunități de explorare a limbii engleze! Deținătoarea bursei Programului SUA Fulbright English Teaching Assistant (ETA) Kirsten Cierra Pickelsimer, absolventă a Universității din Georgia de Nord, va oferi asistență didactică la limba engleză.

În data de 8 septembrie 2022, administrația Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălţi (USARB) a avut o întrevedere cu reprezentanții Ambasadei SUA la Chișinău și bursiera Programului Fulbright.

Doamna Natalia Gașițoi, rectorul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, a adresat un mesaj de gratitudine domnului Brian Asmus, Atașatul Cultural al Ambasadei SUA la Chișinău, remarcând parteneriatul eficient și oportunitățile de mobilitate academică ale USARB cu IÎS din SUA prin intermediul Programului Fulbright. Rectorul USARB a adresat un mesaj de felicitare doamnei Kirsten Cierra Pickelsimer, asistent de predare a limbii engleze, programul Fulbright, menționând experiențele frumoase deținute de predecesori.

Doamna Valentina Prițcan, prorector pentru activitatea științifică și relații internaționale, doamna dr., conf. univ. Viorica Cebotaroș, doamna Tamara Țurcan, specialist în Implicare Publică, Ambasada SUA la Chișinău, au punctat elementele programului de activitate care urmează a fi implementat în USARB de către Kirsten Cierra Pickelsimer, specificând că Programul Fulbright ETA plasează absolvenți recenți și tineri profesioniști în calitate de asistenți didactici de limba engleză în școli sau universități din străinătate, contribuind la îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor de limbă engleză ale studenților străini, în timp ce își sporesc propriile cunoștințe lingvistice și culturale ale țării gazdă.   

 

 

Distribuie acest articol