.Reuniunea de management a consorțiului proiectului CONNECT în Universități din Tbilisi

Universitatea de Stat Ilya și Universitatea de Teatru și Cinema ,,Shota Rustaveli” (TAFU) din Tbilisi, Georgia, au găzduit în perioada 24-28 aprilie 2023, reuniunea de management a proiectului CONNECT ,,Connecting universities-industry through smart entrepreneurial cooperation and competitive intelligence of students in Moldova, Georgia and Armenia”, nr. de referință.: 617393-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-JP), din cadrul programului Erasmus+, în cadrul căruia USARB este partener. Aplicant al proiectului este Universitatea de Stat din Moldova.

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți a fost reprezentată la reuniunea de management de către coordonatorul institutional al proiectului CONNECT Valentina Prițcan, dr., conf.univ. și Viorica Condrat, dr., conf. univ., în vederea realizării sarcinilor prevăzute în cadrul proiectului CONNECT.           

Reuniunea de management a servit drept platformă pentru ca partenerii să se reunească și să discute progresul și direcția viitoare a activităților proiectului CONNECT. A fost o oportunitate de a alinia strategiile, de a împărtăși perspective și de a consolida eforturile de colaborare. Credem cu tărie că munca în echipă și comunicarea eficientă sunt resursă cheie pentru atingerea obiectivelor noastre.

 Agenda a fost consistentă și a fost constituită din sesiuni productive și prezentări captivante. Au fost acoperite diverse subiecte axate pe etapele, provocările și oportunitățile proiectului în cadrul următoarelor pachete de lucru:

–        PL3. Dezvoltarea și îmbunătățirea condițiilor cadru

–        PL4.  Implementarea unei noi abordări non-formale și utilizarea în comun a spațiilor co-creative

–        PL 5.  Diseminare

–        PL 6. Controlul și monitorizarea calității

–        PL 7. Management de proiect

Dincolo de sesiunile oficiale, ședința de management a încurajat și oportunități valoroase de networking. Partenerii au avut șansa de a se conecta la nivel personal, consolidând relațiile și construind un sentiment de camaraderie. Aceste conexiuni vor spori, fără îndoială, colaborarea și vor facilita implementarea mai ușoară a proiectului în viitor.

De asemenea, s-au organizat întâlniri individuale ale partenerilor, unde s-au purtat discuții relevante despre abilitățile antreprenoriale ale studenților și personalului academic, creativitatea, inteligența competitivă a studenților și dezvoltarea ecosistemelor antreprenoriale.

Interacțiunea și schimbul de bune practici a fost asigurat de participarea la eveniment a reprezentanților mai multor IÎS și organizații din 7 țări:

Uniunea Europeană:

 • Universitatea Universitatea de Tehnologie Lappeenranta, Finlanda;
 • Universitatea Națională de Teatru și Film „I.L. Caragiale” din România.
 • Universitatea de Științe Aplicate RISEBA din Letonia.
 • Compania Anthology Management

Moldova:

 • Universitatea de Stat din Moldova
 • Universitatea de Stat „Alecu Ruso” din Bălți;
 •  Universitatea Agrară de Stat din Moldova;
 • Universitatea Tehnică a Moldovei;

Armenia:

 • Universitatea de Statde Limbi și Științe Sociale „ Brusov” din Erevan;
 • Universitatea de Stat din Vanadzor;
 • ONG ,,Creativity”.

Georgia:

 • Universitatea de Stat Ilia din Tbilisi;
 • Universitatea de Stat de Teatru și Film „Shota Rustaveli” din Tbilisi.

Reuniunea de management a proiectului CONNECT a fost organizată de reprezentanții partenerului gazdă – Zane Raščevska, șefa Centrului de învățare permanentă, Universitatea de Științe Aplicate RISEBA din Riga, Letonia și Elena SIMCIUC, dr., manager al proiectului CONNECT.

Mai multe detalii despre CONNECT găsiți pe pagina oficială a proiectului: http://connecterasmus.com/

și pagina de Facebook –

https://www.facebook.com/Connect-Project_ERASMUS-104343935083451

Pagina USARB a proiectului CONNECT: https://usarb.md/connect/

Distribuie acest articol