Mobilități la Universităatea Mykolas Romeris din Vilnius, Lituania

Nicolina Muntean, studentă la Școala Doctorală Filologie în cadrul Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți, beneficiază de o bursă de mobilitate la Universitatea Mykolas Romeris din Vilnius, Lituania.

Nicolina Muntean ne-a relatat că ,,curajul de a îmbrățișa noul, de a-ți dezvolta pasiunile, de a te redescoperi, de a-ți face noi prieteni, de a cerceta valorile și tradițiile unei culturi străine, de a învăța în continuu … sunt printre puținele senzații tari pe care le trăiesc fiind stagiară în cadrul programului Erasmus+. 

Mă numesc Nicolina Muntean, sunt studentă la Școala Doctorală Filologie în cadrul Universității de Stat ”Alecu Russo” din Bălți. Iar deja de o lună, trăiesc o experiență de cercetare, lingvistică și culturală inedită în cadrul Universității Mykolas Romeris din Vilnius, Lituania. 

Programul Erasmus Plus reprezintă o oportunitate de formare pentru doctoranzi în spaţiul academic european care oferă o serie de beneficii, precum: 

  • accesul la resurse și baze de date ample în cadrul universității gazdă care permite lărgirea listei bibliografice a temei de cercetare;
  • schimbul academic de cunoștințe, idei, contacte și bune practici cu alți doctoranzi/cercetători care se preocupă de același domeniu de cercetare;
  • formare de abilități de cercetare prin scriere de articole, rapoarte de evaluare, discuții cu coordonatorii de la universitatea gazdă, participare la proiecte științifice, conferințe naționale și internaționale, etc. 
  • îmbunătățire de competențe comunicaționale, lingvistice și non-tehnice care sunt esențiale în devenirea unui specialist competitiv;
  • experiență interculturală care sporește toleranța la diversitate, lărgește cercul social și profesional.

Țin să mulțumesc doamnei Valentina PRIȚCAN, prorector pentru Activitatea Ştiinţifică şi Relaţii Internaţionale și doamnei Oxana CHIRA, coordonatorul de doctorat, pentru această provocare extraordinară, susținere, încurajare și o oportunitate unică de formare în spațiul academic european”

 

Distribuie acest articol