Al doilea atelier de formare din cadrul proiectului REFLECT

În data de 4 iulie 2023, echipa de implementare a proiectului REFLECT din USARB  a participat la cel de-al doilea atelier de formare din cadrul proiectului REFLECT Faza II – „Învățare de calitate prin intermediul sistemului de la egal-la-egal în Republica Moldova”, organizat în cadrul programului-cadru al Agenției Elvețiene de Cooperare și Dezvoltare, „Promovarea educației civice active” (FACE) în Moldova, implementat în cooperare cu Ministrul Educației și Cercetării, Consiliul Europei și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație în Republica Moldova.

Activitatea de formare a fost facilitată de profesorii de la Universitatea Pedagogică din Zurich – Dr. Corinna Borer și Dr. Rolf Gollob, Dr. Wiltrud Weidinger, Formatorii au abordat mai multe subiecte privind evaluarea, feedback-ul, observarea, inclusiv, învățarea de la egal-la-egal. Prin intermediul activităților interactive au fost consolidate cunoștințele privind modelul clepsidrei de învățare reciprocă, erorile și dificultățile tipice la toate etapele învățării de la egal-la-egal, tipuri de întrebări în oferirea feedback-ului. Observarea unei lecții model, ulterior exersarea abilităților de oferire și primire a feedback-ului au fost elementele cheie din cadrul atelierului de formare.

Proiectul este implementat de consorțiul constituit din cinci instituții de învățământ superior din Republica Moldova (Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, Universitatea de Stat din Comrat, Universitatea de Stat din Moldova) cu asistența Universității Pedagogice din Zurich, Elveția și a Agenției Elvețiene de Cooperare și Dezvoltare. Evenimentul a fost găzduit de Centrul de Resurse pentru Formare Continuă al  USM.

Distribuie acest articol