Ziua Științei în Republica Moldova, ediția a XIII-a!

Ministerul Educației și Cercetării, cu suportul Uniunii Europene, a organizat în data de 20 noiembrie 2023, Ziua Științei în Republica Moldova, ediția a XIII-a, cu genericul „Integrare europeană prin cercetare și inovare”!

Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun a remarcat, în mesajul său de salut, că ,,Cercetarea este o prioritate la nivel european, iar apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană va deschide tot mai multe oportunități pentru cercetătorii din țară.

Este necesar ca țara noastră să investească mai mult în cercetare și să apropie nivelul nostru de cercetare de cel al UE, iar aceasta înseamnă dezvoltare, inclusiv fonduri adiționale pentru cercetare”.

Reprezentanții comunității academice a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți au prezentat la eveniment contribuțiile științifice ale personalului științifico-didactic, au organizat exerciții de experimentare a unor inovații captivante pentru copi și tineri.

Evenimentul festiv a fost dedicat comunității cercetătorilor din Republica Moldova, iar pe lângă prezentarea activităților cercetătorilor, evenimentul a inclus și un program vast de promovare a rezultatelor științifice prin experimente, masterclass-uri, jocuri interactive, lecții publice, expoziții de carte, de artă plastică și decorativă, de echipamente științifice.

 

Distribuie acest articol