Semnarea Acordului de cooperare pentru implementarea proiectului REFLECT Faza II

Universitatea Pedagogică din Zurich (Pädagogische Hochschule Zurich), International Projects in Education (IPE) și Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi, Departamentul de Relații Internaționale și Secția Știință, au semnat în data de 15 decembrie 2023, un Acord de cooperare pentru implementarea proiectului „REFLECT Faza II – Învățare de calitate prin sistemul de la egal-la-egal din Moldova”

Acordul de cooperare a fost semnat de doamna Natalia Gașițoi, Rector al USARB, Valentina Prițcan, Prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale și Marin Dolință, Manager local de Proiect REFLECT Faza II, dar urmează să fie semnat și de Corinne A. Pernet, Șefa Departamentului Proiecte Internaționale în Educație și Corinna Borer, Manager de proiect, Centrul de Predare și Învățare Transculturală, Universitatea Pedagogică din Zurich.

Proiectul REFLECT prezentat este un proiect de continuare a proiectului pilot REFLECT, finanțat de către SDC (septembrie 2021 – august 2022), în care trei școli-pilot din Moldova și Departamentul de Proiecte Internaționale în Educație (IPE) au colaborat pentru a elabora manuale orientate pe practică pentru diferite grupuri țintă (profesori, directori, formatori și inspectorate) care au fost ulterior publicate și recomandate pe site-ul web al Ministerului Educației și Cercetării din Moldova.

Scopul proiectului este de a îmbunătăți calitatea formării cadrelor didactice pentru a transforma școala într-un mediu în care copiii și tinerii se pot pregăti pentru provocările viitorului și le pot înfrunta fără teamă sau îngrijorare, ci cu bucurie și curaj, și își pot modela viața în mod activ. Acest lucru necesită ca profesorii să fie conștienți de poziția lor importantă, să reflecteze și să își dezvolte propriile competențe, să lucreze în echipă și să se susțină reciproc printr-o bună formare de bază și dezvoltare continuă.

Acest acord se bazează pe Memorandumul de Înțelegere pentru activități comune de proiect în Republica Moldova semnat la 04 aprilie 2023 de ambele părți și reglementează implementarea proiectului în cooperare dintre USARB și PH Zurich în numele proiectului REFLECT.

Părțile au convenit să implementeze în comun proiectul REFLECT care are drept scop să contribuie la îmbunătățirea formării cadrelor didactice în Republica Moldova.

Marin Dolință, Manager local de Proiect REFLECT Faza II, a avut și o întrevedere cu echipa USARB de implementare a proiectului.

 

Distribuie acest articol