Cercetarea științifică poate fi uneori asemănată cu o aventură în căutarea unor răspunsuri la întrebări existențiale. Importantă este și comunicarea acestora la diferite foruri științifice.

În data de 14 martie 2024 studentele Facultății au avut onoarea să participe la un eveniment deosebit: Conferința științifico-practică internațională dedicată Zilei Internaționale a numărului „PI” și Zilei Internaționale a Matematicii, cu genericul: „Explorăm și descoperim lumea fascinantă a matematicii”, ediția III-a.

Ana DOLGAN, anul III, programul de studii Geografie și biologie, subiectul: Profesorul ca model de teică și profesionalism în educație.

Lilia BERJAN, anul II, programul de studii Matematică și informatică, subiectul: Soluții infinite. Ce ar fi fără matematică?

Irina PAVLIUC, anul III, programul de studii Geografie și biologie, subiectul: Explorarea magiei numerelor.

Organizatorul acestui forum științific este IPLT „Mihai Eminescu” din orașul Fălești, în parteneriat cu Direcția Generală Educație și Cultură Fălești.

Oaspeții de onoare prezenți la activitate au fost:

– Valentina CEAPA, consultant principal, Direcția politici în domeniile învăţământ general și învățare pe tot parcursul vieții, curatorul DGEC Fălești;

– Mariana OSADȚA, șefa Direcția Generală Educație și Cultură Fălești;

– Aliona SAVIUC, șefa Direcția Management al Curriculumului și Formare Profesională Continuă, din cadrul DGEC Fălești, curatorul instituției;

– Inga BÎNZARI, specialistă principală la DGEC Fălești, responsabilă de disciplinele Matematică, Informatică și Fizică.

Organizatorii Conferinței au fost cadrele didactice de matematică și informatică din instituția gazdă, iar Inițiatorii acestui frumos eveniment – Ana PASAT, profesoară de matematică și Rovena DVORSCHI, profesoară de matematică, actualmente, șefă adjunctă a DGEC Fălești.

Aducem sincere mulțumiri tuturor participanților și organizatorilor acestui eveniment extraordinar, suntem recunoscători pentru timpul și efortul pe care l-ați depus. Modul de cercetare, profunzimea înțelegerii conceptelor precum și abilitatea de a prezenta subiectul într-un mod atât de interesant au contribuit la succesul acestei zile.

 

Distribuie acest articol