Peste 200 de elevi din Soroca au vizitat Salonul ofertei educaționale

 organizat de USARB la Soroca.

În data de 9 aprilie, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți  a organizat „Salonul ofertei educaționale” la Soroca, un eveniment dedicat elevilor din instituțiile de învățământ din municipiul Soroca și localitățile din raion, cu scopul de a se familiariza cu universitatea și activitățile acesteia. Tinerii au avut posibilitatea de a participa la diverse acțiuni interactive și prezentarea ofertei academice, dar și workshop-uri organizate de specialiștii în carieră care îi va ajuta pe elevi să se orienteze spre facultatea potrivită.

„Salonul ofertei educaționale” este o modalitate directă și interactivă de a face cunoștință cu viața de student, dincolo de simpla consultare a ofertei de admitere. Evenimentul a avut loc în incinta Liceului Teoretic „Constantin Stere” din Soroca. La eveniment au fost prezenți studenți și profesori de la cele 4 facultăți ale Universității „Alecu Russo”, care au răspuns elevilor la întrebările despre facultate.

Pentru a-i ajuta pe elevi să înțeleagă mai bine ce înseamnă cursurile universitare, facultățile și partenerii Universității au pregătit o serie de activități pe teme de interes general.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți în parteneriat cu Direcția de Învățământ Soroca, Dräxlmaier Group Moldova, Tekwill Bălți și Centrul de Ionovare și Transfer Tehnologic – Nortek.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți este o instituție de învățământ superior fondată în anul 1945, cu o istorie bogată, tradiții și experiență, care își asumă rolul promotor al excelenței științifice, educaționale și culturale în societate. Din anul înființării și până în prezent, universitatea și-a diversificat oferta academică, dezvoltând programe de studiu la toate nivelurile educaționale: licență, master, doctorat, formare continuă.

 

 

Distribuie acest articol