Concursul UE TalentOn 2024

Universitatea din Silezia are onoarea să invite oameni de știință, studenți și doctoranzi din toate universitățile și instituțiile europene să participe la Concursul UE TalentOn 2024, pentru cercetătorii aflați la începutul carierei. 

EU TalentOn 2024 este o competiție pentru tinerii cercetători (21-35 de ani) din țări europene și țări asociate cu programul Orizont Europa. Ideea este de a încuraja mințile tinere și strălucitoare să propună soluții noi și creative la cele mai stringente probleme ale lumii. 

Participanții vor lucra în grupuri pentru a crea o propunere de proiect într-unul din cele 5 domenii științifice care corespund celor 5 misiuni ale UE în Orizont Europa (Adaptare la schimbările climatice, Prevenirea și îngrijirea cancerului, Restaurarea oceanului și apei, 100 de orașe neutre din punct de vedere climatic și inteligente, O afacere privind solul pentru Europa).

Câștigătorii vor primi premii în valoare de 75 000 EUR.

Concursul este finanțat de Uniunea Europeană și va fi evenimentul emblematic ca parte a sărbătoririi Orașului European al Științei Katowice 2024. Competiția va avea loc în perioada 9-14 septembrie 2024 la Katowice. Costurile legate de transport, cazare și masă vor fi acoperite de Comisia Europeană.

Orașul European al Științei Katowice 2024, este organizat de Consorțiul Academic Katowice – Orașul Științei format din: Academia de Muzică Karol Szymanowski din Katowice, Academia de Arte Plastice și Design din Katowice, Academia de Educație Fizică Jerzy Kukuczka din Katowice, Universitatea Silezia de Tehnologie, Universitatea de Medicină din Silezia, Universitatea de Economie din Katowice și Universitatea din Silezia din Katowice (lider); Orașul Katowice, Voievodatul Silezia și Metropolis GZM. 

Informații detaliate și formularul de înscriere pot fi găsite aici: https://eutalenton2024.eu/

Timp-limită de înregistrare – 7 iulie 2024.

 

Distribuie acest articol