Studenții USARB au finalizat cursul de Cultura americană și britanică
În data de 20 noiembrie 2021 a avut loc evenimentul festiv de închidere a mobilității academice a profesorului Stephan HOUGHTON, colaborator al Universității La Réunion din Franța, realizate la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, cu suportul programului Erasmus+, în perioada 1-19 noiembrie 2021.
Studenții, beneficiari ai cursului de Cultură americană și britanică au primit certificatele de participare. Cursul, proiectat de profesorul Stephan HOUGHTON, a fost predat în parteneriat cu Emma Lane, bursieră Fulbright în USARB, dr. Viorica Cebotaroș și dr. Viorica Condrat, Catedra de filologie engleză și germană.
Valentina Prițcan, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale a USARB, a participat la evenimentul festiv și a adresat mesaje de gratitudine profesorului Stephan HOUGHTON, vorbitor nativ de limbă engleză, britanic de origine, pentru suportul acordat studenților USARB în îmbunătățirea abilităților lingvistice și de studiu, printr-o serie de activități de creștere a conștientizării culturale, inclusiv prin implicarea acestora în trei activități-cheie bazate pe sarcini: crearea/prezentarea de poster, crearea de știri video și prezentarea orală.
Au fost adresate felicitări studenților Facultății de litere: Alexandra Olari, Victoria Railean, Valeria Botezat, Leonardo Bogdan, Iana Școlnic, Dan Cojocari, Olga Pascal, Evgheni Calaraș, Nadejda Balica, Georgeta Porcescu, Ionela Loghinescu, Adriana Salagor, Diana Gaidamașciuc, Alexandrina Vizitiu, Nicoleta Gheorghiță și Iana Bodnar pentru interes, dedicație, valorificare de oportunități, tendință constantă de explorare a domeniului de studii.
Munca în echipă a fost înalt apreciată de studenții USARB, care și-au consolidat capacitățile de distribuire a responsabilităților, au colaborat eficient, au căutat modalități de a-și face prezentările interesante, au fost creativi, inspirați și implicați în proces.
Din reflecțiile studenților: ,,a fost greu să nu plângi când cercetează povestea traseului lacrimilor amerindienilor”, ,,am reușit să ne dezvoltăm conștiința culturală și să fim mai puțin critici atunci când avem de-a face cu ceea ce este considerat „tipic britanic”, ,,referitor la visul american există opinii total opuse”, ,,am apreciat cu siguranță rujul roșu al Reginei Elisabeta I, precum și poziția ei când i-am prezentat pe marii monarhi ai Regatului Unit”, ,,a devenit mai clar impactul pe care l-a avut Războiul Civil American asupra modului în care funcționează țara în prezent”.
Mulțumim Erasmus+ pentru oportunități inedite!