Peste 120 de cadre didactice din Nordul Moldovei au participat la atelierul cu genericul „Identitatea națională, bazele formării și necesitatea”.

Astăzi, 24 septembrie, în incinta Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic – Nortek, peste 120 de cadre didactice din Nordul Moldovei și-au dat întâlnire la atelierul cu genericul „Identitatea națională, bazele formării și necesitatea”, proiect implementat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Experiența Estoniei privind funcționarea școlilor model și rolul acestora în individualizarea parcursului educațional al fiecărui copil în corespundere cu vocația sa a fost unul din subiectele abordate pe parcursul discuției cu experții din Estonia.

Recent, Estonia a devenit un model de succes în domeniul învățământului. Conform rezultatelor din 2015 ale Programului de Evaluare Internațională a Studenților (PISA), Estonia s-a clasat pe locul 1 în Europa și pe locul 3 în lume. Estonia s-a transformat dintr-o țară ex-sovietică săracă într-o economie europeană de vârf, având rezultate remarcabile în domeniul învățământului la nivel mondial.

 

 

Distribuie acest articol