Programul de Burse Stefan Banach

Ambasada Republicii Polone la Chișinău informează, că Agenția Națională pentru Schimb Academic din Polonia a anunțat concursul de selectare pentru Programul de Burse Stefan Banach – anul universitar 2020/2021 (masterat).Programul de burse Ștefan Banach își propune să sprijine dezvoltarea socio-economică a țărilor în curs de dezvoltare prin creșterea nivelului de instruire și calificări profesionale ale cetățenilor din țările Parteneriatului Estic, Asiei Centrale și ale țărilor din Balcanii de Vest. Este o inițiativă comună a Ministerului Afacerilor Externe al RP, Ministerului Științei și Învățământului Superior al RP și Agenției Naționale pentru Schimb Academic implementată în cadrul Programului polonez de asistență pentru dezvoltare.

Oferta de burse se adresează, în primul rând, cetățenilor țărilor indicate în Planul de cooperare pentru dezvoltare în 2020, adică Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Ucraina, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, precum și Țările din Balcanii de Vest: Albania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Kosovo, Macedonia de Nord și Serbia.

Programul oferă cetățenilor străini posibilitatea a face studii în domeniile științelor tehnice și inginerești, agriculturii, precum și științe naturale și exacte la universitățile din subordinea Ministerului Științei și Învățământului Superior din RP.

Candidații interesați să participe la program trebuie să depună cereri în limba poloneză sau engleză prin intermediul sistemului TIC NAWA:https://programs.nawa.gov.pl/login până la 16 martie 2020, ora 15.00. Rezultatele concursului  vor fi anunțate la jumătatea lunii iulie 2020.

Informații detaliate despre selectare, împreună cu regulamentul programului, sunt publicate pe site-ul web:https://nawa.gov.pl/studenci/studenci-zagraniczni/program-stypendialny-im-stefana-banacha/ogloszenie

Regulamentul de program (EN) il găsiți aici

Materialele promoționale NAWA le gasiți aici

Persoana de contact este doamna Aleksandra Długosz,

 e-mail: aleksandra.dlugosz@nawa.gov.pl , telefon: +48 22-390-35-21.

 

 

Distribuie acest articol